top of page

Dödligt hajangrepp på Gran Canaria

Uppdaterat: för 3 dagar sedan


Makohajen är en vanlig hajart långt ute till havs utmed Kanarieöarna. Den kan bli ca 4 meter lång och angriper människor i sällsynta fall.

Ett dödligt hajangrepp har ägt rum sydväst om Gran Canaria i måndags. En 30-årig kvinna har avlidit efter en amputation som resultat av hajangreppet. Varje år besöker 14 miljoner turister Kanarieöarna. Hela 9 av 10 svenskar har någon gång besökt Kanarieöarna.


Den 30-åriga tyska kvinnan som angreps av en haj avled under helikoptertransporten till sjukhuset i Las Palmas. Hajangreppet ägde rum 50 mil sydväst om Gran Canaria, långt ute till havs. Hajangreppet skedde i samband med seglats med en brittisk katamaran. Exakta omständigheter har inte kommit ut men sannolikt har kvinnan simmat i öppet hav bredvid båten.


Uppgifterna är just nu väldigt knapphändiga och det är svårt att avgöra vilken hajart som varit ansvarig för hajangreppet utan mer information. Dock förekommer både tigerhaj och vithaj i området. Med tanke på skadans omfattning där ett ben bitits av är det sannolikt att vithaj eller tigerhaj varit involverad i hajangreppet. Då hajangreppet skedde långt ute till havs är det även möjligt att en mycket stor makohaj kan varit involverad. Det finns därmed 3 möjliga kandidater till hajangreppet. Eftersom hajangreppet ägde rum långt ute till havs finns det inget skäl för oro. Som turist vid Kanarieöarna behöver man inte oroa sig för hajangrepp. Att angripas av en haj är mycket ovanligt. Det är störe risk att bli träffad av blixten på Kanarieöarna än att angripas av en haj.

287 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page